Milano baldų mugė yra kasmetinis didžiausias tokio tipo renginys vykstantis Milane, Italijoje. Šiame renginyje Virtuves baldaidalyvauja daug baldų gamintojų iš viso pasaulio. Pagal tai kas dominuoja šiame renginyje nustatomos ir baldų dizaino mados. Pirmą kartą toks renginys vyko 1961 metais ir dominavo itališki baldai, bet bėgant metams jis vis populiarėjo ir augo. Mugė vyks šių metų balandžio 17-22 dienomis.

Šiais metais numatomi tam tikri aspektai, kurie turėtų dominuoti baldų sferoje. Juoda – tai nauja balta. Juodai nudažyti baldai, juodi metaliniai karkasai ir įrankiai. Juoda baldų spalva sudaro kontrastus su sienomis, grindimis, lubomis(nes dažniausiai tai būna pastelinių ir šviesių spalvų paviršiai). Tokie kontrastai puikiai išryškina detales, estetinius elementus, tad nebijokite išbandyti ir juodų baldų savo būste.

Kaip ir šviesias virtuves, taip ir šviesius vonios kambarius pakeičia kitos spalvos. Vonioje bus populiaros šviesiai žalia, švelni violetinė, rausva spalvos. Voniose taipogi nebūtinai turi dominuoti plytelės, jas po truputį išstumia kitos dangos – kaip pavyzdžiai vinilas.

Azijos šalių įkvėptas baldų dizainas panašu bus svarbus elementas 2018 metais. Azijietiškame stiliuje būdinga harmonija ir balansas. Harmonija tai ne vien spalvų parinkimas – jeigu jūsų būstas yra tiesiog betoninis stačiakampis, kaip kad yra daugelis butų tada tinkama būtų įkomponuoti stiklo ornamentų, medines grindis, gal net bambuko akcentų. Harmonija taipogi nereiškia vienos spalvos – tai yra derinys tarp juodos ir baltos – spalvotos ir ne.

Įvairios skulptūros irgi prisideda prie akcentų, tad galima paįvairintį būstą kokia įdomesne statutulėle, galbūt susijusia su tu, kas jums patinka.

Renkantis baldus būstui guber.lt baldų studija jums padės išsirinkti tai, ko trokštate, o jei nesate tikri, bus rastas pats geriausias sprendimas.